8925310_l.jpg

SCHEIDEN

Uit recent onderzoek is gebleken dat 40% van de relaties eindigt in een scheiding. Een hoog percentage. Een scheiding heeft een enorme impact op iemands leven. Of u nu getrouwd bent, een geregistreerd partnerschap heeft of samenwoont: als u uit elkaar gaat, moet er veel worden geregeld. Hevige emoties en zakelijke aspecten gaan niet altijd goed samen. Toch dient u afspraken te maken over de kinderen, de woning, alimentatie, pensioenen, verzekeringen, etc. Met de hulp van een scheidingsmediator kunnen u en uw (bijna ex-)partner tot afspraken komen, zodat u op een goede manier alleen of als ouders, verder kunt.

Scheidingstraject
Als u samen al veel afspraken heeft gemaakt en een goed beeld heeft van de periode na de scheiding, kan dit de basis zijn voor het opstellen van een scheidingsconvenant en ouderschapsplan. Als dit niet het geval is dan begeleid ik u stap voor stap in het volledige scheidingstraject. Met als resultaat een scheidingsconvenant, inclusief ouderschapsplan voor de minderjarige kinderen, waar iedereen zich in kan vinden.

Onderwerpen die tijdens een scheidingsmediation worden besproken

  • Huidige situatie en achtergrond

  • Evt. tijdelijke maatregelen

  • Toekomstige situatie

  • Zorgregeling kinderen en een ouderschapsplan

  • Evt. gesprekken met de kinderen

  • Kinder- en/of partneralimentatie

  • Woning en verdeling inboedel

  • Verdeling vermogen/schulden

  • Pensioenen

Zorgvuldig scheiden
Als mediator ben ik er voor u beiden evenveel. Ik ben neutraal en onpartijdig. Uw beider belangen worden goed en zorgvuldig behartigd. Met mediation kunt u op een verantwoorde wijze, die recht doet aan uzelf en uw kinderen, uit elkaar gaan. Mijn motto is: Zorgvuldig scheiden, met aandacht voor de kinderen!

Mediation is vele malen goedkoper dan ieder een eigen advocaat. U hebt tenslotte maar 1 scheidingsmediator nodig. Een mediationtrajact verloopt bovendien doorgaans vele malen sneller dan een juridische procedure.

Scheidingsbegeleiding voor kinderen
Als u kinderen heeft, is er de mogelijkheid dat ik ook met hen een gesprek heb. Hierin kunnen zij hun zorgen, wensen en gedachten uiten. Het geeft hen zelfvertrouwen en het gevoel 'gehoord te worden'. De input van de kinderen kan worden gebruikt bij het opstellen van het ouderschapsplan. Kinderen leren zo om met hun ouders te bespreken wat belangrijk voor hen is. Als kindercoach ben ik opgeleid bij het "Expertisecentrum Kind en Scheiding".

Samenwerkingen
Ik werk nauw samen met advocaten en financieel experts, zodat alle juridische en financiële facetten die bij een scheiding komen kijken binnen mijn praktijk kunnen worden geregeld. Als er nog meer specialisten (notaris, fiscalist, etc) nodig zijn, bespreek ik dit van te voren met u. De kosten van de deskundigen zijn voor uw rekening.