REACTIES VAN CLIËNTEN

Aan het starten met een mediation- of coachingstraject is vaak een proces voorafgegaan. Hieronder enkele reacties van mijn cliënten aan het eind van hun traject bij An de Witte Mediation & Coaching.

Echtpaar scheidingsmediation
"We hadden eigenlijk geen idee wat er allemaal bij een scheiding komt kijken. An heeft ons stap voor stap meegenomen in dat traject. Dat was erg prettig. Ze nam alle tijd om zaken toe te lichten en te herhalen als dat nodig was. Hierdoor hebben we alle keuzes heel bewust kunnen maken. Ook als we het totaal oneens met elkaar waren, vonden we onder begeleiding van An uiteindelijk een oplossing."

Man na scheidingsmediation
"Een voortvarende aanpak en snelle reactie op al onze vragen en opmerkingen."

Vrouw bij opstellen ouderschapsplan en zorgregeling
"Ik vond het heel fijn dat An ook met onze kinderen gesprekken heeft gevoerd. Dat heeft hen echt goed gedaan. De scheiding werd beter bespreekbaar en wij kregen een goed beeld van wat de kinderen nu nodig hebben en waar ze zich zorgen over maken."

Vrouw na scheidingsmediation
"Ik voelde me heel onzeker in het eerste gesprek. An stelde ons direct op ons gemak. Ik wist weinig van financiën, maar we werden echt gelijkwaardig behandeld. Als ik sommige onderwerpen lastig vond werd hier niet overheen gepraat, maar was er alle hulp en begeleiding."

Man na opstellen ouderschapsplan voor kinderen
"Mijn ex-vrouw en ik hebben pittige gesprekken gevoerd soms met behoorlijke stemverheffing en verwijten over en weer. An wist ons iedere keer terug te brengen naar waar het echt om draait: de kinderen. Haar rust en geduld werkten positief. We hebben een goed en uitgebreid ouderschapsplan en zorgregeling op kunnen stellen. An heeft ons bovendien inzicht gegeven in onze manier van communiceren. Nu begrijpen we elkaars 'rode knop' en blijven er bij weg."

Vrouw na mediation i.v.m. slechte onderlinge communicatie
"Mijn man en ik hadden moeite om een gesprek met elkaar te hebben zonder in ruzie te eindigen. Ook bij An aan tafel liepen de emoties soms hoog op. Door haar vragen en haar rust gingen we uiteindelijk naar onszelf kijken. We hebben geleerd hoe we met elkaar het gesprek aan kunnen gaan zonder te eindigen in boosheid."

Man na scheidingsmediation
"An bood ons een mooie combinatie van empathie en zakelijkheid. Zij wist ons iedere keer uit het conflict te krijgen. We hebben nu meer en beter met elkaar gesproken dan de afgelopen jaren. Heel waardevol!" 

Vrouw na scheidingsmediation
"Overzichtelijk en helder traject. We wisten niet dat er zoveel geregeld en uitgezocht moest worden! We hadden geen idee. An legde alles goed uit. Twee maanden later was alles rond en konden we ondertekenen.'

Man na mediation met ex-partner
"Ik had weinig vertrouwen meer in mediators toen we ons intakegesprek bij An hadden gepland. Mijn ex-vrouw was bij de eerste mediator na 5 minuten heel boos weggelopen en bij de tweede mediator schrokken we ons dood van de hoge kosten. Ik had de hoop al bijna opgegeven. Het gesprek bij An aan tafel was heftig. Er was veel boosheid tussen mijn ex-vrouw en mij. Maar we voelden ons op ons gemak en hebben voor het eerst sinds 2 jaar de eerste stapjes in de goede richting gezet en aan elkaar kunnen vertellen wat ons zo'n verdriet heeft gedaan."