EFT RELATIETHERAPIE / RELATIECOACHING

Zijn er emotionele botsingen binnen uw relatie? Verloopt de communicatie moeizaam? Heeft uw vertrouwen een deuk opgelopen doordat uw partner is vreemdgegaan of gemaakte afspraken keer op keer niet nakomt? Is de intimiteit minder of helemaal verdwenen tussen u beiden? Voelt u zich eenzaam in uw relatie? Of heeft u twijfels of u bij elkaar wilt blijven? Dit zijn onderwerpen die ik in mijn praktijk als EFT relatietherapeut dagelijks hoor. EFT staat voor Emotionally Focused Therapy, een methode die zijn sporen ruimschoots heeft verdiend en een hoge slagingskans kent.

Uit onderzoek is gebleken dat 44% van de gescheiden koppels spijt heeft van de scheiding. Wellicht hadden zij met de juiste hulp van buitenaf andere keuzes gemaakt. Hier ligt voor mij de uitdaging!

Kijken naar de interactiepatronen
Als er relatieproblemen zijn, bent u vaak bezig met de tekortkomingen van de ander. Dit kan een vertekend en negatief beeld geven. Het is lastig om de positieve dingen van elkaar (nog) te zien. Conflicten en strubbelingen kunnen een eigen leven gaan leiden waardoor niet meer duidelijk is waar het nu echt over gaat. Dit drijft u verder uit elkaar. Als relatiecoach/-therapeut kan ik u helpen om hernieuwd vertrouwen in elkaar en in uzelf te ontwikkelen, de communicatie te verbeteren en te achterhalen waar deze patronen vandaan komen. U kunt leren hoe u anders op elkaar kunt reageren en negatieve spiralen kunt doorbreken.

Stapsgewijs vooruit
Ik begeleid en ondersteun u om te ontdekken wat u samen (nog) verbindt. Ik werk niet alleen op basis van EFT, maar ook van Systeemtherapie via de methodiek "Een Taal erbij" (ontwikkeld door De Kontekst). Mijn focus ligt daarnaast op communicatie en interactie: communicatievormen en ingesleten patronen van communiceren. Zo kan het bijvoorbeeld gaan om partners die moeite hebben om het gesprek met elkaar aan te gaan, partners die elkaar 'kwijt zijn geraakt', partners waarbij het vertrouwen geschaad, (ex-)partners waarbij gesprekken voortdurend escaleren of ouders die na scheiding een andere invulling willen geven aan het ouderschap.

Werkwijze
Mijn werkwijze is praktisch, analyserend en nuchter. Gemiddeld duurt een traject 8 tot 12 gesprekken. De gesprekken zijn samen met u en uw partner, maar er is ook een individueel gesprek met u. Hierin kunt u los van de ander uw verhaal doen. De bijeenkomsten erna werk ik met u beiden verder.

Het doel van de relatietherapie/-coaching hoeft niet altijd te zijn om als partners samen verder te kunnen. Het op een respectvolle manier beëindigen van de relatie kan ook een doel zijn. Als u kinderen heeft, zult u als ouders met elkaar verder moeten. Voor de kinderen en uzelf is het dan belangrijk om hier een gezonde balans in te vinden.

eftknop.png