MEDIATION ALS ALTERNATIEF OP JURIDISCHE PROCEDURE

Hoe eerder, hoe beter!
Als het samen oplossen van een conflict/situatie geen optie meer is, kun je het geschil voor de rechter brengen. Een zwaar middel waar vaak geen ruimte is voor emoties en de toekomstige verhoudingen. Bovendien is het duur, tijdrovend en is er slechts één ‘winnaar’. Mediation is dan een goed alternatief. Als registermediator help ik jullie hier graag bij.

Zelf werken aan een oplossing
Bij mediation werken jullie zelf aan een oplossing die het belang van alle partijen dient. De taakverdeling is helder: jullie zijn verantwoordelijk voor de inhoud en de oplossing, ik voor het communicatie- en mediationproces. Ik zorg dat je op de hoogte bent van de nodige wettelijke en fiscale regels, zodat je weloverwogen keuzes kunt maken.

Vrijwilligheid
Mediation is vrijwillig. Je kiest er zelf voor om aan de mediationtafel plaats te nemen. Ik kan (en wil) je hier niet toe dwingen. Het is van belang dat partijen bereid zijn samen te zoeken naar een oplossing. Vrijwilligheid is echter geen vrijblijvendheid. Zonder dit commitment kan de mediation niet starten of verdergaan.

Vertrouwelijkheid
In een conflict is het vertrouwen soms ver te zoeken. Vertrouwelijkheid is belangrijk bij mediation. Tijdens de mediation werken we aan het herstellen van dit vertrouwen. Alles wat er tijdens de mediationgesprekken wordt besproken, valt onder de geheimhouding. Deze geheimhoudingsplicht geldt niet alleen voor jou, maar ook voor mij als mediator.

Subsidie Raad voor Rechtsbijstand / Verzekerde mediation

Als MfN-registermediator sta ik ingeschreven bij het MfN en houd ik mij aan het reglement en de gedragsregels van de Mediatorsfederatie Nederland. Ik ben tevens aangesloten bij de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv) en geregistreerd bij de Raad voor Rechtsbijstand (RvR) met als specialisatie familierecht. Hierdoor kan ik voor jou een toevoeging (subsidie) aanvragen waardoor je slechts een fractie van de kosten kwijt bent. Ik ben daarnaast werkzaam als Scheidingsmediator voor DAS Rechtsbijstand. Vraag na bij jouw verzekering om te kijken of je voldoet aan de voorwaarden, en wat de hoogte van de dekkingsgraad is.