COACH VOOR SCHEIDINGSKINDEREN

Als ouders gaan scheiden willen zij hun kinderen alle ellende hiervan besparen. Helaas zijn kinderen onderdeel van het scheidingsproces en heeft het een grote impact op hun leven. Ook na de scheiding willen zij onvoorwaardelijk kunnen blijven houden van papa en van mama. Ieder kind ervaart de scheiding van zijn ouders op zijn eigen manier. Het ene kind praat er veel over, het ander kind helemaal niet. Voor kinderen is het belangrijk dat zij de scheiding van hun ouders langzaamaan gaan integreren in hun leven.

Feiten en cijfers
- 70.000 echtscheidingen per jaar in Nederland;
- waarvan 14.000 problematische scheidingen;
- 16.000 kinderen hebben ernstig last van een scheiding;
- 3.500 kinderen komen jaarlijks in de knel door een scheiding;
- 30% van de jeugdzorg-aanmeldingen betreft een escalerende scheiding.

Belangen van het kind voorop
In zowel scheidingsmediation als in het coachen van scheidingskinderen staan de belangen van het kind centraal. Tijdens de kindgesprekken kunnen kinderen op een veilige manier vertellen hoe zij de scheiding beleven, hoe zij er mee omgaan en wat zij graag zouden willen. Hoewel ik hun diepste wens 'dat papa en mama weer bij elkaar komen' niet kan vervullen, kan ik er wel voor zorgen dat zij erkenning krijgen, dat zij betrokken worden en gehoord worden. Het is belangrijk dat kinderen leren om met hun ouders te (durven) bespreken wat belangrijk voor hen is. De coachgesprekken kunnen individueel zijn, maar in sommige gevallen ook met broertjes en zusjes tegelijk. Dit wordt in overleg met u bepaald.

Interesse?
Wilt u meer weten over scheidingsbegeleiding voor uw kind(eren)? Mail dan naar info@andewitte.nl of vul het contactformulier in. Kijk hier voor meer informatie over de kosten.