Ouders ruzie kind in het midden.jpg

COMMUNICATIE GESCHEIDEN OUDERS

Tijdens en na een scheiding kunnen ouders gevangen zitten in een negatieve manier van communiceren. Boosheid, frustratie, verdriet en ergernis stapelen zich op en bepalen de gesprekken en berichtjes. Dit alles heeft een enorme impact op de kinderen. Zelfs als ouders denken dat zij hier niets van meekrijgen. Als de communicatie vastloopt of escaleert en kinderen klem komen te zitten, is het tijd om de negatieve spiraal te doorbreken. Hoe pak je dit als professional aan? Waar begin je? Welke methoden en technieken zet je in?

Doelgroep
Professionals (zoals mediators/bemiddelaars, advocaten, maatschappelijk werkers, leerkrachten, leerling-coördinatoren, coaches, medewerkers van wijkteams)  die in hun praktijk/werk te maken krijgen met ouders waarbij de communicatie (of het gebrek eraan) problematisch verloopt. HBO werk- en denkniveau.

Leerdoelen
In de workshop Communicatie Gescheiden Ouders leert u:

- De impact van slechte/geen communicatie op kinderen
- De verschillende communicatiepatronen van gescheiden ouders
- Herkennen van deze communicatiepatronen
- Uw eigen 'rode knoppen' herkennen die gescheiden ouders bij u kunnen oproepen
- Theorie over communicatiepatronen, stresssystemen en interactie
- Uw rol als hulpverlener
- Stappenplan om de negatieve communicatie te doorbreken en de weg naar boven te vinden

Data
De training wordt bij voldoende deelnemers ingepland (minimaal 6, maximaal 20 deelnemers).

Locatie
St. Martinus Parochie
Kerklaan 22
Amersfoort

Kosten
135,00 euro exclusief btw

Factuur
Na aanmelding ontvangt u per e-mail een bevestiging van uw deelname met daarin nadere gegevens. De factuur dient te worden voldaan voor aanvang van de training.

Parkeren
Er is volop gratis parkeergelegenheid rondom de locatie. Voor de ingang van de Parochie loopt u rechts langs de kerk. Bij binnenkomst in de Parochie kunt u in centrale binnenruimte koffie en thee nuttigen. De zalen komen uit op deze centrale ruimte.