Handen vastgepakt in vierkant.jpg

PERSONAL COACHING | MENTAL COACHING

Als gediplomeerd Mental Coach en EFT therapeut begeleid ik mensen in een 1 op 1 situatie met uiteenlopende hulpvragen: hoe krijg ik mijn leven weer op orde, hoe bewaak ik mijn grenzen, hoe houd ik mij staande, hoe kom ik uit deze impasse, hoe word ik assertiever, hoe kan ik werken aan mezelf en aan mijn relaties met anderen, hoe breng ik mezelf goed over het voetlicht, etc.

Coaching is maatwerk en daardoor is geen enkel traject hetzelfde. Het is mijn taak om u die vragen te stellen, die u doen nadenken. Dit lijkt eenvoudiger dan het is. Een goede vraag komt op het juiste moment en helpt u verder. Alleen met goede vragen vindt u goede oplossingen. We werken aan de onderliggende oorzaak van uw gedrag. We onderzoeken ingesleten (gedrags)patronen en waar deze vandaan komen.

De volgende thema’s kunnen hierbij aan de orde komen:

  • Stress / overspannenheid

  • Opkomen voor uzelf en uw belangen

  • Ontwikkelen van een positiever zelfbeeld

  • Krachtiger overkomen

  • Omgaan met het geven en ontvangen van kritiek

  • 'Nee' zeggen zonder u schuldig te voelen

  • Grenzen aangeven en bewaken

  • Uitstraling en lichaamstaal verbeteren of professionaliseren

Werkwijze
De coaching is individueel en praktisch van opzet. Ik werk op geheel eigen wijze: nuchter, analyserend en hartelijk. Confronterend waar effectief en waar nodig. Alleen daar heeft u iets aan en alleen dan kunt u groeien. We staan stil bij uw kernovertuigingen, valkuilen en overlevingsstrategieën. Ik maak gebruik van verschillende bewezen methoden en technieken, waaronder EFT (Emotionally Focused Therapy), Systeemtheorie en Communicatietechnieken. Gebleken is dat deze combinatie in de praktijk zeer effectief en succesvol is.

Zakelijke begeleiding
In een aantal gevallen worden Coachingsgesprekken bekostigd door de werkgever. Denk hierbij aan situaties na een burn-out, bij stressklachten, assertiviteitsbegeleiding, persoonlijke groei. etc. Als u een eigen bedrijf heeft, is het mogelijk om de Coaching op naam van uw bedrijf uit te schrijven. Ik hanteer in deze situaties een zakelijk uurtarief.

Meer weten?
Neem vrijblijvend contact op via info@andewitte.nl of via het contactformulier.