ARBEIDSMEDIATION

Een conflict met uw collega of werkgever kan veel stress met zich meebrengen. U gaat met tegenzin naar uw werk, uw prestaties lijden er onder en ook thuis bent u niet zichzelf. Een conflict op het werk leidt geregeld tot een verstoorde arbeidsrelatie. De beëindiging van het dienstverband is een veel gekozen oplossing. Als u het conflict voor de rechter brengt, zal er na heftig duw- en trekwerk worden bepaald hoeveel geld er moet worden betaald en zijn beide partijen vaak ontevreden. De werknemer verliest zijn baan, de werkgever verliest een werknemer.

Verbeteren communicatie

In mediation kunnen partijen in een vroeg stadium de arbeidsrelatie herstellen. Verbetering van de communicatie is in veel gevallen een goede eerste stap om oud zeer op te lossen. Ieder kan uitspreken wat hem dwarszit en waarom het zo niet langer kan. Dit klaart vaak de lucht waardoor er gekeken kan worden naar de mogelijkheden voor de toekomst.

Beëindigen dienstverband

Mocht blijken dat de werkrelatie geen stand kan houden, dan biedt mediation de mogelijkheid om creatieve, wettelijk toelaatbare oplossingen te vinden die in een rechtszaal niet altijd gevonden worden: daar krijgt de 1 gelijk en de ander ongelijk. In een mediation is ook aandacht voor het goed uit elkaar gaan. Hierdoor blijft niet een van de partijen met een kater achter, maar kan men elkaar ook in de toekomst recht in de ogen kijken.